اگر فرزندی دارید که مدام از شما می خواهد جمع و تفریق عددها را از او بپرسید، اگر هنگام خرید کتاب با شوق زیاد به سمت قفسه کتاب های علمی، دانستنی، نجوم و فضا می دود، اگر بسیار دقیق است و مواظب است حتی نکته ریزی هم از قلم نیوفتد، به احتمال زیاد فرزند شما هوش ریاضی_منطقی قوی تری دارد. برای اطلاعات بیشتر از این هوش و راه های تقویت آن، با سایت کتاب و کودک همراه باشید.
تقویت هوش ریاضی_منطقی کودکان

چگونه می توان هوش ریاضی_منطقی را در کودکان تشخیص داد؟

این دسته از کودکان، محاسبات ذهنی بسیار قدرتمندی دارند به خاطر همین بسیار علاقه دارند پاسخگوی معماهای ریاضی شما باشند؛ مثلاً بپرسید شخصی در حال حاضر 40 ساله است و ما در سال 1400 هستیم، آن شخص متولد چه سالی است؟ با یک بار پرسیدن، آنها عاشقش می شوند! و در طول روز دست از سر شما بر نمی دارند تا باز هم سوالات ریاضی دیگری مطرح کنید.
همچنین آنها در همه چیز به دنبال دلیل و منطق می گردند، به همین خاطر در ذهنشان همه چیز طبقه بندی شده و منظم است. بسیار هم به نظم و قانون و مقررات حساسیت نشان می دهند.

با مقاله کنترل خشم در کودکان با کمک کتاب ، خشم کودک خود را به راحتی کنترل کنید!

هوش ریاضی_منطقی در دوران نوجوانی چگونه نمود پیدا می کند؟

بسیاری از کودکان خصوصاً در دوران نوجوانی عاشق این هستند که بدانند وسایل مختلف به چه صورت کار می کند، به همین خاطر وسایل را باز می کنند و حتی گاهی ممکن است خرابشان هم بکنند. اگر این مورد راجع به فرزند شما هم صدق می کند، اصلاً و اصلاً به خاطر خراب کردن وسایل خانه، ناراحت و عصبی نشوید زیرا این کنجکاوی آنها، باعث می شود هوش ریاضی_منطقی و خلاقیتشان بیشتر رشد پیدا کند و بیشتر شکوفا شوند.

نکته مهم مخصوص والدین

کنجکاوی نعمتی است که همه ی کودکان از آن بهره برده اند اما متاسفانه به مرور زمان، با عکس العمل های منفی اطرافیان همچنین بی توجهی پدر و مادر به تقویت و رشد این ویژگی، کم کم در بزرگسالی یا کمرنگ می شود یا از بین می رود. در نتیجه جامعه ما مملو از افرادی می شود که نسبت به محیط اطراف خود هیچگونه کنجکاوی ندارند و همه چیز را همان طور که هست می پذیرند. فراموش نکنید همواره به گونه ای رفتار کنید تا شعله کنجکاوی را درون فرزندتان روشن نگه دارید.

سقراط زمانه ات را بشناس!

یوستین گردر در کتاب دنیای سوفی این ویژگی کودکان را، -یعنی کنجکاو بودنشان را- بسیار به ویژگی فیلسوف ها شبیه می داند زیرا فلاسفه نیز بسیار به محیط اطرافشان دقیق هستند، بسیار مشتاق و کنجکاو می باشند و تمایل دارند راجع به مسائل مختلف اطلاعات داشته باشند. در نتیجه هوای فیلسوف های کوچک خانه تان را داشته باشید!
سقراط زمانه ات را بشناس!

آیا ریاضی دان ها می توانند فوتبالیست شوند؟

جالب است بدانید تعدادی از کودکانی که هوش ریاضی_منطقی قوی تری دارند، به کارهای تیمی و گروهی تمایلی نشان نمی دهند و بیشتر علاقه دارند کارهایشان را انفرادی پیش ببرند. اگر فرزند شما هم جزو این دسته است، به هیچ عنوان به او سخت نگیرید زیرا این هم یک نوع روش کار محسوب می شود و مشکلی او را در آینده تهدید نمی کند.

چطور تاریخ را برای کودکان شیرین کنیم؟ برای یافتن پاسخ، مقاله ارو مطالعه کنید!

ای بابا چقدر سوال می پرسی!

غالباً کودکانی که هوش ریاضی_منطقی سرشاری دارند، خیلی خیلی سوال می پرسند. اگر شما مخاطب سوالات آنها قرار گرفتید، لطفاً عصبانی نشوید و نگویید:« چقدر حرف می زنی! چقدر سوال می پرسی!» در عوض، تلاش کنید به سوالاتشان با لذت و دقت گوش فرا دهید و نسبت به آنها صبور باشید.
بهتر است سوالاتشان را مستقیماً پاسخ ندهید و کمک کنید که خودشان جواب سوال هایشان را پیدا کنند. اگر هم تمایل نداشتید صحبت هایشان را بی جواب بگذارید، نهایتاً راهنمایی کوچکی کنید و آنها را ترغیب کنید که به دنبال جواب بروند. این عکس العمل شما دو پیامد در پی دارد:
1- باعث می شود تصور نکنند جواب همه ی سوالاتشان پیش شماست!
2- باعث می شود برای پیدا کردن جواب تلاش کنند و صبوری به خرج دهند. باید با این واقعیت رو به رو شوند که برای رسیدن به خواسته هایشان، گاهی باید ساعت ها زمان بگذارند و جست و جو کنند. همچنین بدانند گاهی ممکن است پاسخ مشخصی برای سوالشان وجود نداشته باشد یا به پاسخ مطلوبشان نرسند.
اگر ویژگی های مذکور را در فرزندتان می بینید، کلاس های فلسفه برای کودکان بسیار می تواند برای او مفید واقع شود زیرا این کلاس ها روش درست فکر کردن و درست استدلال کردن را به کودکان می آموزند. برای اطلاعات بیشتر مقاله فلسفه برای کودکان چیست؟ را از دست ندهید.

علایق کودکانی که هوش ریاضی_منطقی دارند چیست؟

این دسته از کودکان همان طور که گفته شد عاشق اعداد، محاسبات و الگوها هستند و اگر درست هدایت بشوند در بزرگسالی می توانند به ریاضیدان ها، فیزیکدان ها، مهندس ها، تحلیل گرها، حسابداران و برنامه نویس های بسیار موفقی تبدیل شوند.
همچنین بسیاری از آنها قادر هستند برای حل مسائل پیچیده ساعت ها زمان بگذارند، ساعت ها به تفکر راجع به ایده های عجیب و غریب بپردازند، ایده پروری کنند و آنقدر آزمایش های علمی را تکرار کنند تا بالاخره به نتیجه برسند.
علایق کودکانی که هوش ریاضی_منطقی دارند چیست؟

سخن آخر

از دوران گذشته تا به امروز، تنها هوشی که بسیار مورد توجه والدین قرار گرفته است، هوش ریاضی_منطقی می باشد. البته نمی توان تقصیر را گردن والدین انداخت چراکه جامعه و نظام آموزشی عالی کشورها بیشتر به این هوش بها می دهد.
مدارس همچنین با افزایش تعداد زنگ های درس ریاضی و حتی جایگزین کردن آن در زنگ هنر، سعی در پرورش این هوش و تربیت ریاضیدان ها و مهندس های زیاد برای کشور دارد. اما باید توجه داشت که همه ی افراد در این زمینه از هوش کافی برخوردار نیستند و نباید آن را یک عیب و ایراد تلقی کرد. قطعا زمینه ها و هوش های دیگری وجود دارد که بتوانند در آنها بدرخشند.
پس والدین عزیز! امید است در صورت عدم مشاهده ی استعداد و هوش ریاضی در فرزندتان او را مجبور به یادگیری مباحث ریاضی نکنید و تلاش کنید زمینه ای که می تواند با تلاش کمتر به نتایج بهتری برسد را کشف کنید.
اگر از دیگر انواع هوش که ممکن است فرزند شما آن را دارا باشد بی اطلاع هستید پیشنهاد می کنم نگاهی به مطالب پیشنهادی بیندازید و یا دوره هوش ساز را تهیه کنید تا چراغی باشد برای مسیر زندگی فرزند شما.
4.6/5 - (10 امتیاز)