تاثیر والدین بر کتابخوانی کودکان

در ادامه ویدیوی قبلی که در مورد روش های علاقمند کردن کودکان و نوجوانان به مطالعه بود؛

در این ویدیو قصد دارم درمورد مبحث اول، یعنی تاثیر والدین بر کتابخوانی کودکان صحبت کنم.

 

 

می دانیم که اولین و مهمترین الگوی هر کودکی پدر و مادر اوست. کودکان زمانی که متولد می شوند، شناخت کافی و لازم از محیط پیرامون شان را ندارند به همین دلیل والدین خود را به عنوان الگو می پذیرند و از رفتارهای آنها به گونه ای تقلید می کنند.

این موضوع درمورد مبحث کتاب و کتابخوانی هم به همین صورت است.

یعنی :

شما به عنوان پدر یا مادر اگر دغدغه این را دارید که فرزندان تان اهل مطالعه شوند و در پی آن شخصیت کامل تر و پخته تری داشته باشند؛ باید ابتدا از خودتان شروع بکنید.

البته گاهی ممکن است شما تمرکز و زمان کافی را برای خواندن یک کتاب نداشته باشید. در اینجور مواقع حتی اگر کتابی بردارید و برای لحظاتی آن را ورق بزنید تاثیر خودتان را گذاشته اید چراکه پژوهشگران ثابت کرده اند آموزش غیر مستقیم یک مطلب یا یک رفتار تاثیر چندین برابر دارد؛ یعنی اگر بچه ها شما را حین مطالعه ببینند تاثیر بیشتری می گیرند تا اینکه شما ساعت ها در مورد فواید کتاب و کتابخوانی برایشان صحبت کنید.

یک موضوع مهم را فراموش نکنید:

سعی کنید از کتاب استفاده کاربردی داشته باشید؛ برای مثال اگر کتاب فرهنگ لغت یا دایره المعارف دارید، به همراه کودک تان کلمه یا موضوعی را در آن جستجو کنید و یا حتی گاهی اوقات هنگام آشپزی از کتاب آشپزی استفاده کنید. این عملکرد شما باعث می شود که کودکان یاد بگیرند که از کتاب به عنوان یک منبع یا مرجع قابل اعتماد می توانند  استفاده کنند و اگر سوالی برایشان پیش بیاید می توانند از کتاب کمک بگیرند.

فاطمه معدنی

نویسنده و پژوهشگر کتاب کودک

موضوع ویدئوی بعدی، روش های آشنا کردن کودکان با کتاب است.

مطالب پیشنهادی:

8 روشی که والدین می توانند کودکان را به مطالعه تشویق کنند!

کودکانی تربیت کنیم که به مطالعه عشق بورزند

کتابسازی و علاقمند کردن کودکان به کتاب

چطور از کودک خود یک نویسنده بسازیم؟

کانال کتاب کودک و نوجوان
@ketabkoodak

امتیاز دهید