کتاب آبشار یخ، داستان شاهزاده خانم سولویگ که به دلیل نداشتن زیبایی خواهر یا جایگاه برادر، مورد توجه نیست و غمگین است اما با اتفاقاتی که میافتد همهچیز را تغییر میکند.
اطلاعات کتاب آبشار یخ
- عنوان اصلی: Icefall 2011
- نویسنده: متیو جی. کربی Matthew J. Kirrby
- مترجم: محبوبه نجف خانی
- ناشر: افق
- سال نشر: 1394
- ژانر: داستانهای ادبی
- نوع کتاب: رقعی شومیز 378
- سن: +13 سال
داستان کتاب آبشار یخ درباره چیست؟
این کتاب برههای از زندگی دختر نوجوانی به نام “سولویگ” را دربر دارد. او که دختر دوم پادشاه است، مادر خود را ازدستداده و موردتوجه پدرش هم نیست چراکه مانند خواهرش زیبایی ندارد و قرار هم نیست که همچون برادرش جانشین شود.
پادشاه فرزندان خود را به همراه چند خدمتکار و چندین جنگجو به قلعهای در کوهها میفرستد. تمام همراهیان مدتهاست که در خدمت پادشاه بوده و مورد اعتماد هستند. همهچیز روال عادی خود را دارد و همه منتظرند تا پیک پادشاه خبر تمام شدن جنگ را برایشان بیاورد. اما کمکم همهچیز دچار تغییرات میشود.
“سولویگ” نیز در حال تغییر است. او که بر اساس جریانی، تواناییهایش را کشف کرده، رفتهرفته به قدرت درونی دست مییابد و در آخر داستان همراه با آب شدن برفها و رسیدن فصل بهار، تبدیل به تأثیر گذارترین فرد آنجا میشود و زندگی متفاوتی را آغاز میکند.
کتاب آبشار یخ داستانی است چندبعدی که در کنار بیان کردن مفاهیم عمیق روانشناسی چون خودباوری، تأثیر کلمات، قضاوت دیگران و… اساطیر اسکاندیناوی را نیز معرفی میکند و پیام شجاع بودن را برای مخاطب به همراه دارد.این کتاب بسیار مناسب نوجوانانی است که به دلیل احساس ناتوانی یا نداشتن ظاهر مناسب، از اعتمادبهنفس کم خود رنج میبرند.
دوره های هزاردستان را از قلم نیندازید!
خلاصه کتاب آبشار یخ
فصل زمستان است و “سولویگ” شاهزاده خانم نازیبا به همراه خواهرش که چهرهای مسحور کننده و برادر کوچکش که قرار است جانشین پدر شود، به قلعهای در دور دستها فرستاده میشوند تا از آسیب حمله دشمن در امان باشند. همراه آنها چند خدمتکار و محافظ نیز هستند.
همه آنها منتظر خبر به پایان رسیدن جنگ هستند که ناگهان یک کشتی از سپاه جنگجویان برسرکر (وایکینگها) و قصه گوی پادشاه، به آنجا میرسند. آنها برای محافظت بیشتر از خانواده پادشاه به آنجا فرستاده شدهاند، بسیار بزرگ، قوی و ترسناکاند. تا اینکه یک روز مسموم میشوند و بیشترشان از بین میروند. شک و تردید در میان افراد قلعه ریشه میدواند و رفتارها تغییر میکند.
اتفاقات در قلعه به سرعت رخ میدهند و شخصیتها چهره واقعی خود را نشان میدهد؛ و “سولویگ” بهمرور شاهد آن میشود کسانی را که سالها میشناخته، خائن و دروغگو میشوند و آنان که نسبت بهشان بدگمان بوده، بهگونهای دیگر عمل میکنند. همه احساس ترس یا ضعف میکنند.
اما برای “سولویگ” اوضاع بهگونهای دیگر رقم میخورد، او که با کمک قصه گوی پدرش متوجه استعداد خود در قصه گفتن شده، هر روز قدرت بیشتری را در تأثیرگذاری و مدیریت دیگران به دست میآورد. بالاخره دشمن حمله میکند، فرمانده برسرکرها، تنها جنگجوی باقیمانده نیز زخمی میشود. در حالی که همه دچار درماندگی و استیصال شدهاند، “سولویگ” تدبیری که میاندیشد و با کمک قصهگو آینده سرزمینش را نجات میدهد.
بررسی بیشتر کتاب
نوجوانی دورهای است که اعتماد به نفس دچار تزلزل میشود. نوجوانان در این سن بسیار نیاز به توجه، دیده شدن و درک شدن از طرف دیگران دارند. این احساس در مورد آن گروه که رضایت کامل از ظاهر خود ندارند، دوچندان است.
کتاب آبشار یخ از زبان این گروه از نوجوانان نوشتهشده و نویسنده با تسلط بسیاری که در شناخت روحیات و خواستههای نوجوانان داشته و توانسته با مهارت هرچه تمامتر با آنها هم ذات پنداری کند. البته در شخصیتپردازی پدر و رفتار او با دخترش کم اغراق شده باشد و عکسالعملها بیش از حد سیاه نشان داده شدهاند.
جوایز/ افتخارات کتاب
جوایز و افتخاراتی که کتاب آبشار یخ برنده شده است، عبارت است از:
- جایزه ادگار آلنپو، برای بهترین داستان راز آمیز نوجوان، 2012
- جایزه ادبی پن، برای بهترین کتاب ادبی نوجوان، 2012
- بهترین رمان نوجوان به انتخاب کتابخانههای آمریکا
- برنده مدال طلای انتخاب والدین، 2011
- برنده جایزه یادبود جودی لوپز، 2012
- نامزد جایزه سیبل، برای بهترین رمان علمی تخیلی فانتزی نوجوان، 2011
- یکی از 100 کتاب فهرست بخوانیم و سهیم شویم به انتخاب کتابخانه عمومی نیویورک، 2012
داستان های کوروش بزرگ (پدر ایران: قسمت اول) را دنبال کنید!
سوالاتی برای گفتگو با نوجوانان
- به نظر شما چرا نویسنده، فصل زمستان و آبدره یخ بسته را برای داستان خود انتخاب کرده است؟
- فکر میکنید چرا در داستان بارها و بارها برجادوی قصه و قصهگویی تأکید شده است؟
- قصه آلریک را چگونه میتوان بیان کرد؟
موضوعات کتاب آبشار یخ
موضوعاتی که کتاب نگذار به بادبادکها شلیک کنند در بر می گیرد شامل :
- قهرمان
- اعتماد به نفس در نوجوانان
- خودباوری در نوجوانان
- اسطوره
- قصه گویی
📝 بررس: فاطمه معدنی